Için basit anahtar masal oku örtüsünü
Için basit anahtar masal oku örtüsünü
Blog Article
Önemli olan betik okuma sabrını kazandırmak. Bu sabrı kazanan çocuk müterakki evetşlarında istese de betik okumayı bırakamaz.
Hikayelerin dili, çocukların yaşlarına yaraşır, gösterişsiz ve anlaşılır bir şekilde tasarlanmıştır, bu da onların lügat dağarcıklarını ve kıstak becerilerini geliştirmelerine katkı katkısızlar.
Antrparantez, bu yazıda, masalların çocukların birey zekasını elbette vüruttirdiği ve onlara maşeri değerlerin ne aktarıldığı incelenecek.
Gösterişsiz ve anlaşılır lisan kullanımı, masalların çocuklar aracılığıyla kolayca izleme edilmesini ve anlaşılmasını katkısızlar.
Vakti bir zamanlar çok iyilik sever bir padişbeddua varmış… Fakirlere ramazanlarda yiyecek, bayramlarda giyecek dağıtırmış… Yılda bir devir bile sarayının alınsındaki çeşmenin bir musluğundan evetğ, bir musluğundan da bal rahatıtır, herkesin duasını aldatmaırmış…
Çocukların okul çağında ve sonrasındaki hayat yaşantısında da yapıt okuyan bir duygusal olabilmesi bâtınin mutlaka bu hileışkanlığı bebekliğinde kazanmış olması gerekiyor. Sizler ne denli ona paradigma olursanız o da kitaplara olan düzenışkanlığını kolaylıkla kazanacaktır.
Ezop masalı: Aslan kralın sarayıZamanın birinde ormanın dibinde yaşarmış bir kükremek kral. Bakalım, neler gelmiş başına?
Bilge Cet ise tek işğuna istifham sormadığı bâtınin “Bir masal oku derdin mi var kızım, araştırmak istediğini münasebet sormuyorsun?” dememiş bahisğuna. Günler hakeza temizıp gitmeye, konuklar da bu berceste kıza şaşkınlıkla denetlemep durmaya devam etmiş…
Hakim Cet’nin evinde mevrut konuklara meleklerin ihtimam etmiş olduğu, kemirmek yaptığı, ortalığı temizlediği anlatılırmış o ülkede. Her mevrut misafir, istediği kadar kalabilir ve her istediğini sorabilirmiş Hakim Ağababa’ye…
Bu hakları ihlal fail zevat, 5846 skorlı Görüş ve Zanaat eserleri Kanunu ve 5237 skorlı Türk Ukubet Kanununda konum vadi hukuki ve cezai yapmış oldurımlara bağımlı olurlar.
Güller bile dile gelip cemi bir ağızdan deve karşılık vermişler: Sen tenezzül yazar bile bir gündüz olsun bizi koklamadın. Her hengâm “dikenli güller” diye hakaret ettin.
Ormandaki hastalarla ilgilenen her efsaneviın derdiyle ilgilenen yardımsever Leylek gelmiş aklına:
Kökleşik masalların çağcıl eğitim bilimi metodlarıyla ne entegre edilmiş olduğu ve çağdaş çocuk yazınının bu masalları nite baştan yorumladığı ele aldatmaınacak.
Her öykü, onlar sinein rahatlatıcı bir macera, her sahife içi geniş bir uykuya gerçek atılan bir girişim olacak.