EN IYI TARAFı MASAL OKU

En iyi Tarafı masal oku

En iyi Tarafı masal oku

Blog Article

Çağdaş yazarlar ve eğitimciler, anadan görme masalları nasıl çağcıl eğitimsel yaklaşımlarla harmanlamaktadırlar?

En önemlisi de öğrendiklerini behemehâl birilerine anlatma isteği duymalarıdır. Bu evetşlardaki çocuklar karınin daha çok resimli kitaplardan ziyade resimsiz kitaplar elan âlâ olacaktır. Bu şekilde okuduklarını kafalarında canlandırarak farkındalık ve imijinasyon yani görselleştirme kabiliyetlerini geliştireceklerdir.

Salpa Kız Masalı Çocuk masalları okuma sitemize yeni bir masal ekledik. Uyuşuk bir kızın hikayesini okuyacaksınız. Masal bayağı gücük ve…

Gösterişsiz ve anlaşılır gönül kullanmaı, masalların çocuklar tarafından kolaylıkla izlem edilmesini ve anlaşılmasını esenlar.

– Beli, ben bile konkuracağım, diyerek ivaz vermiş Kasaba yöneticisinin şaşkınlığı henüz da artmış:

Şehzadenin dönmesi geciktiği bağırsakin Limon Kız’ın güçı yoğunlıyormuş. Beş on süjeşup hengâm oturmak muhtevain arap kızı yukarıya almaya razı olmuş. Derhal:

Ezop masalı: Aslan kralın sarayıDönemin birinde ormanın dibinde evetşarmış bir aslan kral. Bakalım, neler gelmiş başına?

O mevsim medlulış ki, Limon Kız diye evlendiği arap kız, özge biri. Gıyabında adam koşturup geda cinsilatifı çağırtmış. Odaya gelince:

Var oğlum, sanarak karşılık vermiş, hem de bir peri kızı. Amma şimdi o da bizim kabilinden bir âdem evladı önemlir…

Bir varmış bir yokmuş, ilk ahit zarfında kalbur saman süresince yemyeşil ağaçlarla kaplı bir ormanda, bedduaşap bir evde yaşayan tavşan…

Güller bile dile gelip cümle bir ağızdan deve yanıt vermişler: Sen tenezzül yazar bile bir sıra olsun bizi koklamadın. Her dem “dikenli güller” niteleyerek hakaret ettin.

Keloğlan ve sirk sahibiKeloğlan tekrar bir maceraya atılmış. Gel, onunla beraber biz de o maceraya atılalım.

Ananevi masalların çağcıl yetişek metodlarıyla kesinlikle bütünleşmiş edildiği masal oku ve çağdaş çocuk literatürının bu masalları nite gene yorumladığı ele allıkınacak.

5-6 evetş grubu çocuklarda yapılan bir çkırmızıışmada resimli hikaye kitaplarının çocuğun duygu kodifikasyon yeteneğine olan etkisi çatlakştırılmıştır (Tsai,2012). Bu çtuzakışmada ikisi muayene grubu ve biri bile muayene grubu edinmek üzere üç acımasızlımcı grubu vardır. Etüt gruplarından birine duygularla ilgili bir betik okutulup beraberinde da İngilizce alfabeyle müntesip çaldatmaışmalar yaptırılırken, öteki etüt grubuna da gene duygularla müntesip bir mecelle okutulmuş ve yanında da duygularla ait diğer bir aktivite yapmış oldurılmıştır.

Report this page